dilluns, 3 d’agost del 2009

Si sembla massa

No demano gran cosa: poder parlar sense estrafer la veu, caminar sense crosses, fer l' amor sense haver de demanar permisos, escriure en un paper sense pautes.
O bé, si sembla massa:
escriure sense haver d' estrafer la veu, caminar sense pautes,
parlar sense haver de demanar permisos, fer l' amor sense crosses.
O bé, si sembla massa:
fer l' amor sense haver d' estrafer la veu, escriure sense crosses,
caminar sense haver de demanar permisos, poder parlar sense pautes.
O bé, si sembla massa...
(Miquel Martí i Pol)

Sembla bàsic. Això és el que sembla, res més.

Hi han desitjos que haurien de ser fets, i en canvi, vaguen perduts en el món dels anhels. Escriure, parlar, caminar, fer l' amor...és massa fer-ho com un vulgui?
I Martí i Pol desitjava fer-ho 'sense'. Les crosses, les pautes, els permisos..encotillaven la llibertat de les coses que demanava. 'Sense' és la clau de molts desitjos.

Tan punt neixem, desitgem. I aquesta atracció per les coses possibles i per les impossibles, acompanya la nostra existència. L' existència ens deixa, però els desitjos tenen el do de la immortalitat. És per això, que cal desitjar...per no morir (en vida).
Un precursor de Martí i Pol en l' art de la saviesa, Aristòtil, va confirmar aquest fet:
" L' essència de l' home és el desig intel·ligent".

I no tots els desitjos són intel·ligents. Ni tots, són reverends. I alguns, fins i tot, aspiren a la corrupció. Però la culpa no és dels desitjos, sinó dels que desitgen.

Una gran instigadora del desig, és la mancança. Degut a una antiga mancança, Verdi va compondre una òpera brillant, Nabucco. La força del desig es fa palesa en les veus del cor d' esclaus, que canten per què els seus pensaments volin lluny, i puguin contemplar la bella i perduda pàtria a la vora del riu Jordà. Quants desitjos mutil·lats hi ha al darrera dels exilis..:

Joaquim Aleixandri, exiliat franquista: "Després de 40 anys d' exili i a la meva edat sols es desitja una cosa: tornar a veure la Pàtria i la família, i després, passi el que passi. És tot el que desitjava.."

Si sembla massa...


Zucchero & Sinead ò`conner-Va Pensiero
http://www.youtube.com/watch?v=49qoTl9sXUM

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada