dissabte, 8 de maig del 2010

La flor del petit príncep

“Fou el temps que vas passar amb la teva rosa, el que la va fer tan important”.

“Al planeta del petit príncep sempre hi havia hagut flors molt senzilles, endiumenjades amb una sola filera de pètals. Un matí apareixien entre l’ herba, i a la tarda morien. Però aquella havia brotat un dia i el seu brot no s’ assemblava a cap altre. El petit príncep en pressentia una aparició miraculosa, però la flor no acabava mai de preparar el seu bell aspecte, dins de la seva cambra verda. Tenia molt de compte a escollir els colors. Es vestia a poc a poc, ajustava els pètals un a un. No volia sortir tota esparracada com les roselles. Volia aparèixer en tota l’ esplendor de la seva bellesa. N’ era molt de coqueta! La seva toaleta misteriosa havia durat dies i dies. I heus aquí que un matí, en sortir el sol, esclatà.

I la flor, que havia treballat amb tanta precisió, va dir tot badallant: "Tot just m’ acabo de despertar…Perdona…encara vaig tota despentinada…"

El petit príncep, aleshores, no pogué contenir la seva admiració: Que n’ ets de bonica!

(Fragment d' El Petit Príncep d' Antoine de Saint-Exupéry)

Que n’ ets de bonica…flor pàl·lida que baixa amb solemnitat la graonada de la Catedral; i vosaltres, les que remunteu les escales que aboquen al Seminari, i que amb els vostres colors, edifiqueu una Catedral sense pedres...que boniques sou! Gira-sols que reteniu la llum del sol per obsequiar-la a la cúpula d’ uns banys antics. I vosaltres, vermells geranis, bellesa anacrònica dins la foscor i sobrietat de la introvertida Església de Sant Fèlix.

Avui, Girona s’ ha transformat en un planeta de flors. Durant dies, dins la cambra verda oculta de les mirades, jardiners de diferents oficis, amb parsimònia, amb delicadesa, amb sensibilitat…han anat preparant el bell aspecte de les ‘seves’ flors. Han escollit els colors; ajustat els pètals un a un.

I heus aquí que un matí d' un dissabte vuit de maig, en sortir el sol…esclatà.

Bon Temps de Flors a tothom!


http://www.youtube.com/watch?v=pYH8HepFpRI
Juan Luis Guerra - Te regalo una rosa


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada